15.02.2012

Beynimdeki koku kodlaması



mevzu sandıgm kadar derin deil aslında.. okyanuslara ulaşamadıgımızdan böyle blkide.. ince fikirli olmak, çok hissli olmak çoooook insan kaybettrdi bana..
gidenleri arayamam, arasamda o deildir artık benim içn, bnde onun belki.. ama özlerim.. yapabildgm en ii sey bu diil aslında, çok güzel sarılırımm ; kocaman kollarım 4 metre kadar..

bugnlerde kfamı omzuna brakmak istedgm , yapamadgmda da gözkenarlarımdan tasan insanlar safsu haline gelior, akıyor ..hayat hiçbi zaman o günlerdeki gibi kokmuyor..
kokusuna doyamadıgın anları ve gnleri anımsa! kolay oldu dimi.. öleyse kimse anı yasamıyor.. geçmişe dokunuyor eli sürekli, bugünü yaşamak için şart koşuyor geçmişi..
hayatmdaki adamın gecmişe bırakıcakları bugünler olucak.. kokusu nasıl ? sızlatır mı gelecekteki benin burnunu acaba? yoksa oh mu dedirtir; ohh ki ne ohh!

duyarsz oldgmu dsunen biri hiç olmadı hayatımda .. oldu mu ? olduysa da bilmem ki.. öleymiş gibi yaşamalıyım şuan!
nden yazdgmı , ustelik neden bnları hatta niye bu seklde yazdgmı soranlar oluyor..üzgün oldgmu düşünenler.. yada ergen .. :)
ben gece yazarım..gittigim yol gece aydınlıktr benm..ve gece , insanlar uzernde hep aynı etkyi gsterir kanımca.. eger braber uyuyamadıgn o insan yoksa şurda yanında .. hayatn onca gercekliğyle bsbasa kaldgn onca aanı içnden cıkartamazsn
;sende içinden çıkamazsn..
tüm gün gülsende , bunu geceye bulaştramazsın..
yada uzakta byerde gecenn içinde skışmayan ölece duran yıldzların beni kendi gözleryle görmelerine izin verdgm için sen beni hrpalayamazsn..
benm uzerme brakılan onca kuşun sesi , dinlendirir beni ; gökyuzu onların evi ben misafirleri
içime saklanan hayalleri savurdm gökyuzune, gercek olana kadar yakaladı kuşlar herbirini..

sen benim ellerimn ölçüsnü aldgnda yllar önce, o anın kokusu burnmda..
yıl oldu ellerim aynı hala..


düşünmyorum bnları..
hem düşün bi, kolaymdr unutmak omuzları ?

15 yorum :

  1. Koku hafızasının en güçlü hafıza olduğundan yola çıkarsak, kokusu içe işlemiş anılardan kurtulmak da biraz imkansız gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o da guzel bazen, onu kabullenmekte guzel hatta bu anıların oldgnu ve deişmicegni bilmekte guzel..

      Sil
  2. ''öyle ya ressam kendi resmini yapmış olduğuna göre,bu harikulade kadın aramızda dolaşmakta,siyah ve derin gözlerini toprağa veya karşısında kin çevirmekte,alt dudağı biraz büyükçe olan ağzını açarak konuşmakta,hulasa yaşamaktaydı.onu herhangi bir yerde görmek mümkün olabilirdi...bu ihtimali düşününce duyduğum his büyük bir korku oldu..''
    abç(altını ben çizdim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o korkunun kokusu nasıldı kimbilir..

      Sil
    2. elmayla kabuğu arasında sıkışmış zamana benziyordu ben duydum

      Sil
  3. burnunun direği hiç sızlamasın,hep anı yaşa ama yine de özle,ince düşünsen de karşıdan bekleme,sen ince olduğundan kırılırsın,kırılma,o zaman da sertleşirsin,sertleşince de gülümsemen azalır,azalmasın..bir omuz gider başkası geli,belki bazen gelen gideni aratır,bazen de daha iyidir bilemezsin,tek gerçek var ki hayat hiç birşey için çok fazla üzülecek kadar uzun değildir,üzülme,hep mutlu ol!!
    sevgiler,
    :)

    YanıtlaSil
  4. BiR MerHaBA dEmEk iStEdİm bEn yEnİ BlOg oLuŞTuRuYoRuM UmArIm sİzDe bEnİm bLoĞuMa zİyArEtE gElİr vE BlOğUmDa yEr aLıRsInIz şİmDiDeN tŞkLer

    YanıtlaSil
  5. özlemlerin eninde sonunda sarılabileceğin insanlar için olsun. kokular değişir zamanla da ilk duyduğun kadar etkilemez insanı... bence en kötüsü de burunda hep bir sızı kalıyor.

    YanıtlaSil
  6. ilginc bir yazi :) paylasim icin tesekkürler

    YanıtlaSil
  7. bütün bu olanlar. sadece kendi öykümdür kastım. akmış gözyaşlarım ve gitme demeye çalışmak istemişlerim... gitmişler, kalmışlar, geçmiş bütün zamanlar, şu anlar... hiçbir için kimsenin yargıları karşısında hesap veremem. öyle ya attığı kadar kalbim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben uzun deniz kıyısı olan yerlerde buyudum. dalgaları ordan bilirim. ama uzun zamandır hep gözlerimden baslıyor yukselmeye , benim dalgalarım..

      Sil